Categories
Home Decoration

Small Modern Backyard Painting Studio in The Netherlands

The backyard has an unsightly shed which the designers redesigned to suit the owner’s requirements. It was designed with the option of expanding the studio later on with a bathroom. You can see here the facade of the shed which used a sliding glass door. This is a good choice for the door since it can help conserve space.

The shed used a combination of wood and masonry. It also used glass for the windows and sliding doors which are important to make the space appear visually larger. The doors and windows allowed the entry of natural light into the shed. Although there is a limited budget for the project, the turned out really nice. In order to save money, the half-stone masonry was maintained. It can is located just off the main home’s kitchen. Notice also that there is an outdoor dining area in between them which is a nice spot to entertain guests. The shed features a new attic space that is large enough to function as storage space and as a space to retreat to. The interior of the new art studio has been finished with multiplex plates with LED lights and rails for paintings. Its flooring is heated and the studio is all-electric and energy efficient. The owners wanted to renovate and build on top of the existing shed which the architects did. They want to leave the original side walls as a reminder of the shed. But since the roof were leaking, it was replaced.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *